Zirc arborétum

 
Zirc arborétum

zirc arboretum
A képen a tó látható a Zirci arborétumban, amit a Cuha patak vize táplál.

Zirc arborétum környezete

Zirc a Bakony Fővárosaként is gyakran van megnevezve. A Magas Bakony kiemelkedő természeti értékünk különleges Növény és Állatvilággal. Az arborétumot Csesznekről visszafelé jövet látogattuk meg. A kert a város szélén található. Zirc az egyik legmagasabban fekvő településünk. A Magas Bakony nyüzsög a különböző élőlényektől (1-2 nap alatt rengeteg madarat, szarvasokat, rókákat, pillangókat láttunk) és az arborétum olyan nagyon nem esik ki ebből a természeti környezetből, ami azt eredményezi hogy itt is bőséges az élőlények száma a kertben.

[do_widget Text]

Cím: Zirc, Damjanich u. 19, 8420
Telefon: +36 (88) 414 569

Zirc arborétum különlegességek

Az 400mm tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő arborétum főleg a Bakony élővilágát mutatja be. A legtöbb itt megjelenő növény megtalálható a Bakony illetve az arborétumot is átszelő Cuha patak völgyében. (A Cuha patak kisvasúttal látogatható a legszebb rész Vinye és Porva-Csesznek között található, ami nincs messze innen). A Honos fajok mellett tűlevelűek és egzóták is vannak. A különlegességek közé az Amuri parásfa, és a 170 éves jurányi hárs tartozik. Az amuri parásfa kérge többek között a hasnyámirigyrák gyógyításában került elő (állítólag elég hatékony gyógyszer a mostabi kísérletek szerint), de keleten régóta az esszenciális gyógynövények közé tartozik.

Zirc arborétum élővilága

Zirc arborétum 4
A növények mellett, népes madárvilág, denevérek, kis cuki emlősök és néha őzek is előfordulnak az arborétumban. A képen egy kis vörösbegy egy bokor alatt a bejárat közelében.

Zirc arborétum 2

Virágok

Ottjártunkkor rengetegféle virág pompázott a kertben, különböző színekben.
Zirc arborétum 3

 Posted by at 8:10 du.