Érd látnivalók

 
Érd látnivalók

Érdenkert ahogy páran szokták nevezni Budapesttől Délre található, a fővárosból a 6-os, illetve a 7-es főúton is megközelíthető. Kb 10 éve sokkal kevesebben laktak itt, de Érd ma már 60,000 körüli lakosságszámmal büszkélkedhet. Annak idején körülbelül 10 éve eltöltöttünk egy éjszakát itt a Termál hotelben, de a környékből nem sokat láttunk. A Hotel ugye az Óvárosban található, de Érd ismertebb részei a főút melletti újabb részek, vendéglátóegyégek, cukrászdák, ha esetleg átutazunk rajta, vagy a Balatonra megyünk a látvány eléggé ismerős. Ezeket a részeket teljesen kihagytam, és csak az Óváros környékét jártam be. (Esetleg később még írok róla)

Ami érdekes hogy a látnivalók nagy része a Termál hotel körül csoportosul.
Érd látnivalók 5

Borospincék

Érd látnivalók 2
Érdekes Borospicék találhatóak a Hotel előtti út mellett ha a dombra felfelé haladunk.

Minaret

Érd látnivalók
Az Érdi minaret a 4 megmaradt hazai minaret egyike (Eger, Szigetvár, Pécs, Érd). Alakja nagyon hasonlít az Egrihez de kisebb. A magassága 23m. A bejutáshoz a helyszínen található telefonszámot kell hívni, és némi készpénzt fizetni.

Duna part

Érd látnivalók 3
Területileg mindenképpen a Duna part a legkiterjedtebb látnivaló. Igazából itt egy nagyméretű erdő van még a Duna előtt. Többféle útvonalon lehet a Dunához lejutni, az egyik lehetőség a Termál hotel parkolója mellett végig egy csatorna mellett át az erdőn, egészen a vízig. Körülbelül 10 perces sétára lehet számítani. A másik lehetőség a minaret mögött jobbra, végig a part mellett és utána a gáton át lehet lejutni a vízig. Ezen az úton kocsival is lehet menni még a másik csak gyalog megközelíthető. A fenti képen a Minaret utáni szakasz látható, amely autóval is megközelíthető. Az alábbi képeken viszont a Hotel melletti az erdőn át, a csatorna mellett vezető gyalogút látható.
Érd látnivalók 4

 Posted by at 7:25 de.