Nagykörű tiszai szabadstrand

 
Nagykörű Tiszai szabadstrand

Nagykörű tiszai szabadstrand
Nagykörű Szolnoktól Északra (attól kb 25 km-re) a Tisza folyó mellett helyezkedik el (annak jobb partján).

Nagykörű tiszai szabadstrand megközelítése

Szolnokon a Máv kórház irányában kell átmenni a Zagyva hídon után végig Északnak, a nem túl jó állapotban lévő, hepehupás aszfaltúton haladhatunk a település irányában. Később jobbra letérve érjük el a falut, amelynek a végén van a Tisza folyó. A gáton balra kell haladni az aszfaltozott úton kb 200m-t majd jobbra lekanyarodva érjük el a szabadstrand területét.

Nagykörű

Buszmegálló
Nagykoru 3
Élelmiszer bolt
Nagykoru 4
A város leginkább a cseresznyefesztivál miatt híres amelyet minden évben megtartanak.június közepe táján. Nagykörű lakossága 1579 fő (2017-es adat), tehát nem nagy településről beszélünk. A településnek jó kis vidéki feelingje van szép magyar szóval, mikor az ember kint van a levegőn, nincs város, sem tömeg a közelben. A Szolnoktól ide vezető hepehupás útról jobbra letérve a fő közlekedési út mellett sorakoznak a cseresznyeültetvények, amelyekről lehet leginkább hallani a településről. Az út végén található a Tisza folyó ahol a töltésen aszfaltozott út vezet a strand felé. A terület a Közép Tiszai tájvédelmi körzet része, jelentős élővilággal, ottjártunkkor láttuk hogy dús vegetáció és biológiai sokféleség jellemzi a területet, pl sokféle lepke, nagy fák, más Szolnok megyei területekhez viszonyítva.
A Szabadstrand az erdőben helyezkedik el, de nem rengeteget kell elképzelni, ritkásabb a terület de nagy fák vannak, körös körül.
Nagykoru szabadstrand 2

Étkezési lehetőségek, infrasturktúra

A fenti képen látható helyen lehet főtt ételeket vásárolni, és jó körülmények között árnyékban elhelyezett szalétlikon, vagy az emeleti asztalokon lehet elfogyasztani. A terület inkább vadregényes mint rendezett, aki ragaszkodik a rendszerhez, ez nem biztos hogy a legjobb hely, a Szolnoki szabadstrand sokkal inkább kontrollált ilyen szempontból, legalábbis a cikk írásának idejében (2020 nyár).
A Tiszakécskei szabadstrandhoz képest, ami sokkal jobban kiépített rengeteg szolgáltatóval, jelentős előny hogy sokkal több az árnyékos hely ahol például étkezni, tartózkodni lehet. Az étel minősége és ára átlagosnak mondható.
A strand mérete nem nagy, de ottjártunkkor nem is volt olyan nagy tömeg.

Nagykoru szabadstrand 6
Kis ágkunyhó a parton
Nagykoru szabadstrand 7
Szalétlik az étkező részen
Nagykoru szabadstrand 8
Faliújság a bolt előtt
Nagykoru 5
Rév
Nagykoru komp 5

 Posted by at 8:11 de.