Boldogkőváralja látnivalók

 
Boldogkőváralja

boldogkőváralja
Boldogkőváralja a Zemplénben található, az ország Északkeleti csücskében. Lakosainak száma 1200 körül van, a statisztikai adatok szerint.
Az egyik izgalmas vidék ez hazánkban, természeti szépségei és elhagyatottsága miatt is. A környező erdők-hegyek Magyarország egyik legfajgazdagabb vidéke, sokféle ragadozó madárral, és egyéb állatfajokkal. Boldogkőváralja a Zempléni hegység Déli részén helyezkedik el a hegyek lábánál. A Zempléni hegységet egyes helyeken Tokaji hegységként is említik, bár ma a Zempléni az elterjedtebb elnevezés. A legmagasabb csúcs itt a Nagy Milic a maga 895 méteres magasságával. A hegység vulkanikus eredetű.

Boldogkőváralja vár

boldogkovaralja 3
A vár a Bodókő nevű sziklán épült, egy kisebb dombon/hegyen található. A vár nem nagy méretű ha a nagyobb méretű hazai várakhoz viszonyítjuk, de nem is kicsi. A várban egy étterem is üzemel. A vár a 13. században épült, a tatárjárás után.
boldogkovaralja 4

Látnivalók Boldogkőváralján

A váron kívül a Péchy-Zichy 18. századi kastély/kúria és a kertje tartozik Boldogkőváralja nevezetességei közé. Ezen kívül van pár vendéglátó-szálláshely is a környéken.

Boldogkőváraljai fesztiválok

Az év folyamán több fesztivált is rendeznek itt. Ugye Göncön a pálinkának nagy hagyománya van.
Gönci barack fesztivál 2015 júl 4-5.

Fesztiválok a környéken

Szerencs csokoládé fesztivál 2015 Augusztus 22-24.

Látnivalók a környéken

Katt a képre. A képen a szűk környékbeli szolgáltatók listája látható (Füzér például már nincs rajta, illetve Sátoraljaújhely vagy Sárospatak sem).
boldogkovaralja 2
A környéken ugye hegyek, szép erdők, és természeti területek vannak. Van ahol nagyon gépjárműforgalom sincs. Ha a várakat tekintjük Regécen és Füzéren van még vár, mindkettő kb 50km-re van Boldogkőváraljától. Szerencsen is van egy érdekes vár. Sátoraljaújhelyen egy érdekes kalandpark van, ahol egy felvonó működik a Zempléni hegyeken keresztül. Vizsoly ahol az első magyar nyelvű Bibliát nyomtatták, nincs innen messze. Itt ki lehet próbálni ezt a nyomtatási eljárást, és elvihetjük a művünket. Vannak még kastélyok Kékeden (Melczer kastély) és Füzérradványon (Károlyi kastély) is. Hollóháza a porcelánjáról híres. Sárospatakon is érdemes a várat megnézni.

 Posted by at 3:05 du.