Lábod vidrapark

 
Lábod vidrapark

Lábod vidrapark
2013-ban volt szerencsénk meglátogatni a Vidraparkot Lábodon. Akinek nincs nagyon ötlete Lábod merre található, Lábod Somogy megye Déli részén helyezkedik el. A vidrapark a településen kívül helyezkedik el, egy nagy erdő belső részén. Csokonyavisonta (Görgeteg) felől (délről) jobbra kell haladni a körforgalomban, majd még egyszer kell jobbra menni később, utána az út jobb oldalán a ház, az út végén a halastórendszer található. Az út utolsó része masszívan az erdőben halad, lásd alább.
Lábod vidrapark 2
A két vidra és a hölgy, aki itt lakik a Vidraparkban szerepel a Vidrasors című filmben.

A vidrák

A két vidra szelídített az emberek által felnevelt példány, egy kis elkerített részben tanyáznak, de az ismerős hívó szóra gyorsan ott teremnek. Már nem kicsik legalább 1 méter hosszúak. Egyébként a vidra nem mondható egy könnyen megfigyelhető állatnak, ezen kívül csak a Balatonon sikerült megfigyelnem a természetes környezetében ezt a különleges ragadozót. Itt sikerült hosszasan megfigyelni őket, hogy mozognak, viselkednek és hogyan néznek ki.

A környezet

A területet a Somogy természetvédelmi alapítvány kezeli. Több halastó van itt a környéken, emellett csatornák, erdők. Ideális természeti környezet jó messze mindenféle településtől.

Élővilág

Lábod vidrapark 3
A környezet nagyon kedvező az élővilágra nézve. Van itt szürkegém, fehér gólyák fészkelnek a házon, búbos vöcskök, cigányrécék, jégmadár, sokféle énekesmadár. Rétisast is lehet látni, de gondolom ehhez korábban kell felkelni, vagy több időt tölteni a környéken.

 Posted by at 1:34 du.