Kehidakustány termálfürdő

 

Kehidakustány termálfürdő

Kehidakustány termálfürdő

Kehidakustány termálfürdő
Elhelyezkedés

Kehidakustány a Balaton nyugati végétől nem messze található, Hévíz közelében. Kehidakustány korábban két település volt, Kehida és Kustány. Körülbelül 1200-an laknak itt.

A Zala folyó itt folyik keresztül a település két része között, amely az Őrségben ered Szalafőn, és a Balaton fő vízutánpótlása a kis Balatonon keresztül. A folyó itt még elég kicsi (pár m széles), kissé délebbre lényegesen szélesebb, mielőtt a Balatonba ömlik.

Kehidakustany hungary

Kehidakustány megközelítése

A legegyszerűbben a Balaton felől a 76-os számú úton közelíthető meg, azután balra kell kanyarodni ahogy a jel mutatja és aztán végig az úton. A fürdő az úttól balra található, a fő útról balra kell kanyarodni, mielőtt beérnénk a faluba. Ahogy keresztezzük a Zala folyót, balra tartunk és balra fordulunk a fürdő utána az út jobb oldalán található, egy parkoló mögött.

[do_widget Text]

Kehidakustány termálfürdő

A Kehidakustányi termálfürdő nem a kisebbek közé tartozik. Rengeteg medence található itt, kültéri és beltéri egyaránt. A fürdő és környezete szép, nyugodt, van játszószoba, jacuzzi, és melegvizes medencék is. Novemberben nem sokan voltak a termálfürdőben, nyáron az esős napokon gondolom a helyzet más lehet. Elég sok hely van, sok ember elfér a létesítményekben.

IMG_2909

Belépőjegy rendszer

Különböző csomagok között lehet válogatni a belépőket illetően, a legolcsóbb jegy például nem szól a termálfürdőbe, a drágább már igen, a következőben már szaunahasználat is van, és így tovább. Késő délután, zárás előtt a jegyek olcsóbbak minden kategóriában.

Medencék

Medencék száma: 13
a teljes vízzel fedett terület: 2400 m2
Csúszdák: 94m-es óriás csúszda, kültéri kamikáze csúszda (nyáron) – vannak bizonyos szabályok a csúszdákra vonatkozóan, amelyeket be kell tartani, évek száma, magasság (1.2m)
Sodrófolyosó, nagyobb mint amelyik a Széchenyi fürdőben található.
Bár a medencében (kültéri)
Gyerek csobbanó
Egyéb szolgáltatások: Baba mama csendszoba

[do_widget Text]

Látnivalók a környéken program lehetőségek

A falu határában aszfalt bicikliút található, Hévízen egy melegvízű tó, Zalaszántón egy Vízimalom múzeum, Buddhista Sztúpa templom, Mézeskalács ház, és szép természeti területek találhatóak. Fenékpusztán madárgyűrűző állomás van, Sümegen a vár, Keszthelyen többféle nevezetesség például a Festetics Kastély, számos múzeum és étterem is.

 Posted by at 10:03 du.