Egerszalók

 

Egerszalók

egerszalok hungary

Egerszalók, Magyarország

Hol található Egerszalók

Egerszalók Magyarország északkeleti részén helyezkedik el, csupán 7 kilométerre Egertől.

Egerszalókról röviden

Egy 2013-ban készített felmérés szerint Egerszalók egy 1878 lelket számláló kis település.

Hogyan juthatunk Egerszalókra

Személygépkocsival Budapestről könnyen és kényelmesen megközelíthető, az M3-as autópályán másfél óra alatt.
Eger még közelebb van, ez csak 15 perc kocsival.
Amennyiben a tömegközlekedés egy opció:
Budapestről vonattal – Egerig mehetünk vonattal, innen tovább a helyi busszal, ami az Egri vonatállomásról indul, és közvetlenül az egerszalóki fürdő bejáratánál áll meg. Az út kb. 3 órát vesz igénybe.
Budapestről induló buszjárat – talán ez jobb választás, hisz itt nem kell átszállni. A busz óránként indul a népstadioni buszállomásról és 3 órán belül megérkezik az úticélhoz.

[do_widget Text]

A gyógy és wellness fürdő és a Saliris Resort szálloda

Még pár évvel ezelőtt is csupán egy kis medencét talált itt a fürdőzni vágyó, a közelben lévő sódomb szomszédságában. 2007-re az egész táj gyökeres változáson esett át és a létesítmény új üzemeltetője megnyitotta kapuját a lehetséges látogatók és vendégek előtt. Mára már egy szálloda és gyógy- valamint wellness fürdő komplexum került kialakításra, mely minden korosztálynak nyújtani tudja számtalan medencéjével és szolgáltatásával az ilyen helyeken elvárható mindennemű igények kielégítését.

Természetes környezet

Mivel a település a Bükk és a Mátra hegység közelében található, nagyon szép a szállodát és fürdőt körülölelő táj: mindenütt erdők, a levegő friss és tiszta.

Egerszalók gyógy és wellness fürdővize

Ez egy gyógyhatású fürdővíz, ami azt jelenti, hogy az itt használt víz gazdag ásványi anyagokban valamint a magyar kormány által felügyelt orvosi vizsgálatok bebizonyították, hogy a víznek jótékony hatása van az egészségre.

Medencék:

Összesen 17 külső és belső medencével rendelkezik, melyből 6 a külső és 11 a belső medence.

A medencék típusai:

Sok az egészségügyi állapotot javító medence, de találunk barlangba épített medencéket, jacuzzit, Kneipp medencéket és természetesen a gyerekek számára kialakított medencéket is. A medencék vízének hőmérséklete változó, 14 foktól 42 fokig terjed, a legtöbb víz átlaghőmérséklete 33-36 Celsius.

Egyéb szolgáltatások:

Többfajta szauna, orvosi kezelések, fitnesz terem

Egyéb hasznos információk:

A wellnesz szálloda kissé távolabb lett kiépítve Egerszalók településétől. Az Egertől való relatív nagy távolsága miatt (10 km), a személygépkocsi használata itt erősen ajánlott abból a célból is, hogy az itt eltöltött idő a lehető legjobban ki legyen használva, gondolok itt például a közeli helyekre való ellátogatásra, rövid túrákra. A szálloda éttermének minőségéről a vélemények megoszlanak, valakinek kifejezetten ínyére van az itt készített étel, másnak viszont nem igazán felel meg az ízlésviláguk.

Látnivalók és szabadidős tevékenységek Egerszalókon

– Pillangó múzeum
– Egerszalók tó
– barlangházak
– régi kő épület
– a gyógyvíz forrása valamint a sódomb
– különböző érdekes kőalakzatok
– római katolikus templom
– kiépített sétáló út

Mit láthatunk és csinálhatunk a közelben?

Egerszalóktól északra található egy víztározó vagy horgásztó, melynek területe 130 hektár. Továbbá itt bukkanhatunk rá a Lasko forrásra is. A Demjén gyógyfürdő csupán pár km távolságra van, míg Eger egy népszerű, kedvelt helye a Magyorországra látogató turistáknak és a magyar utazóknak is. Egerben érdemes megnézni a történelmi városrészt az erőddel, a városban rengeteg a múzeum melyekből választani lehet, ha van ilyen irányú érdeklődés bennünk. Itt is fellelhetünk egy nagyméretű gyógyfürdőt úszómedencével és végül nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a híres borospincéket sem. Az erőd és más népszerű, érdekes helyek a belvárosban találhatók, a borospincék ellenben a város Nyugati részén lettek megépítve, ezt a városrészt hívják Szépasszonyvölgynek, a hely magáért beszél, ezt tényleg érdemes meglátogatni, ha már erre járt az ember.

Linkek

Miskolctapolca
Aggtelek
Ócsa
Aggtelek
Visegrád
Eger
Tisza tó
Egerszalók
Füzér

 Posted by at 6:15 du.