Felsőfarkasdi horgásztó

 
Felsőfarkasdi horgásztó

felsőfarkasdi horgásztóA Felsőfarkasdi horgásztó Pest megyében Úri és Gomba között található. (Akinek ez nem mond sokat Gyömrő és Tápióság között félúton, Budapesttől keletre kb 55 km-re) A vidék kissé dimbes dombos. A tó és környezete természetileg pazar. Nagy fák, sok élőlény, kellemes hangulat. A bejáratnál a gát előtt lovak legelésztek. Utána kissé megvámoltak minket, pontosan nem emlékszem a részletekre, a lényeg, hogy nem engedtek be bennünket x db napijegy vásárlása nélkül, és többet kellett venni, mint amit eredetileg akartunk. A vízterület 16 hektár. Budapestről a 31-es úton kell Sülysáp előtt jobbra kanyarodni Úri irányába a tó megközelítéséhez.
felsőfarkasd horgásztó 2
A parkoló előtt lovak legelésztek.
felsőfarkasd horgásztó 3

A bedőlt stég érdekesen mutat a fotókon
felsőfarkasd horgásztó 4
felsőfarkasd horgásztó 9

Halat két pici keszeg kivételével nem sikerült fogni, ketten horgásztunk fenekező felszereléssel és mindenféle csalival, illetve a keszegeket úszós felszereléssel fogtuk.
felsőfarkasd horgásztó 5
Sokféle madár található a területen – például énekes rigó
felsőfarkasd horgásztó 6
Sárgarigó
felsőfarkasd horgásztó 8
Gyurgyalag
felsőfarkasd horgásztó 7
Csuszka
felsőfarkasd horgásztó 10
Az élővilág nem merült ki a madarakban, volt itt még béka, szitakötő, virágok, növények és még ki tudja mi minden. A környezet nagyon kellemes, a fűzfák árnyékában prímán lehet heverészni, horgászgatni, nézelődni. Amennyire tudom a tó nagyon népszerű. A horgászat nappali illetve éjszakai horgászatra tagolódik, mindkettő az egyszerűség kedvéért 6-tól 6-ig tart (6-18h illetve 18-6h). Éjszakai jegyet 21:00 óráig lehet kiváltani. A napijegy nem olcsó, 3000 Ft körül van, de hát már szinte mindenütt ennyi, sőt van ahol még drágább.

 Posted by at 8:40 du.