Szolnoki Tiszai szabadstrand

 
Szolnoki Tiszai szabadstrand

szolnoki tiszai szabadstrand
A Szolnoki Tiszai Szabadstand nemrégiben nyílt, ezért gondoltam vetünk rá egy pillantást. Akik a megvalósításban és a tervezésben részt vettek, azt mondanám hogy klassz lett, gratulálok hozzá, ügyesen oldották meg hogy különböző vízállásoknál is használható legyen a létesítmény. A strand a Tisza folyón található Szolnok központja közvetlen közelében. Itt található a környéken a jellegzetes tiszavirág formájú gyaloghíd, a Tisza parti sétány, a korábbi fürdő helyén lévő Rózsák kertje, a Szigligeti színház, illetve nem messze van a Zagyva torkolat és a Szolnoki Művésztelep és több fagyizó hogy pár dolgot említsek.

Szolnoki Tiszai szabadstrand megközelítése

A Szabadstrand Szolnok Tiszaligeti részén helyezkedik el, a Sziget végében kell egy kapun bejutva a Tiszához kimenni, épületek majd a játszótér mellett elhaladva, utána a töltésen egy lépcsőn le majd fel jutva már látjuk a strandot a jellegzetes szalmatetejű napernyőkkel. Utána vízállástól függően hosszú rámpákon juthatunk a vízhez.

Szolnoki Tiszai szabadstrand nyitvatartás

szolnoki tiszai szabadstrand
Amit itt meg kell érteni egyrészről hogy a vízszintet nem az emberek irányítják, másrészről van egy napi nyitvatartás is 10:00 20:00 óráig ha jól emlékszem. Nekem csak kánikulai időben jut eszembe tiszai szabadstrandra menni, ugyanis a víz ilyenkor sem nagyon meleg, mint a Balaton vagy a Velencei tó esetében. Ha árad a Tisza elég koszos tud lenni a víz. Az éppen akkori nyitvatartásról informálódni kell, mert nem mindig van nyitva a fenti okokból. Jóval veszélyesebb mint egy tóban fürödni, azt nem kell mondanom, bár el van kerítve az 1,2m-nél sekélyebb rész.

szolnoki tiszai szabadstrand 3

Szolnoki Tiszai szabadstrand étkezési lehetőségek

Ittjártunkkor (2020 augusztus) pár étkezési lehetőség közül lehetett választani a szokásos hamburger, palacsinta, hot dog, lángos illetve külön fagyi (jégkrém) és üdítő volt elérhető. Az árszint általánosságban nem volt magas.

Szolnoki Tiszai szabadstrand játszótér

A játszótér nagyon klassz, árnyékos, pont ami kell, kisgyerekeseknek ideális.

Szolnoki Tiszai szabadstrand előnyei

– ingyenes
– jó parkolási lehetőség
– van játszótér és árnyék a közelben
– nagy terület
– rendezett környezet van felügyelet és Wc is (a játszótér melletti részen a töltésen belül).
– jelenleg nincs túl nagy tömeg

Szolnoki Tiszai szabadstrand hátrányai

– a víz gyorsan mélyül, ha valaki nem úszni akar, mondjuk kisgyermekkel van keskeny sáv
áll rendelkezésre, persze ez a vizállástól is függ.
A zene folyamatosan szólt ottjártunkkor ez lehet előny és hátrány is vérmérséklettől függően.

Egyebek

Van röplabdapálya és kézfertőtlenítő is ki van helyezve.

Összességében

A Szolnoki Tiszai szabadstrand klassz, örülünk neki és használjuk, nyilván még sok minden fog változni az idő előrehaladtával.

Hasonló Tiszai szabadstrandok a környéken

A következő helyeken jártunk még: Nagykörű Tiszavárkony és Tiszakécske ahol hasonló Tiszai szabadstrand van. Összehasonlítva őket a
következők a különbségek (2020 augusztus)
– Tiszavárkonyi egyáltalán nem kiépített, nincs étkezési és Wc lehetőség, de természetileg sokkal szebb és homokos a partja megfelelő vízállásnál, egyéb vízállásnál nem olyan jó, mert ugyanolyan agyagos és hirtelen mélyülő. Kisebb víznél egy kellemes homokpad van ami lapos nagyobb területen. Nincs játszótér.
– A Tiszakécskei sokkal nagyobb sokkal több étkezési lehetőséggel, de a parton nincs árnyék és a part közelében is csak az éttermekben van, illetve a parkoló részen ami kissé távolabb van a parttól.
– A Nagykörüi nem annyira rendezett de itt van árnyék a strand előterében, nincs annyi étkezési lehetőség mint a Kécskein, de kiforrottabb az étkeztetés mint a Szolnokin, mert készételek is vannak (bár sokat kellett várni), nagy a terület, de nem annyira rendezett(elkezdett építkezés, sár). Nyilván az is preferncia kinek mi van közelebb, és mire vágyik. Természetileg a Nagykörüi is nagyon különleges, rengeteg lepke, nagy fák, a Középtiszai tájvédelmi körzet közepében van különleges élővilággal.

 Posted by at 9:16 du.