Péteri horgásztó

 
Péteri horgásztó

Péteri horgásztó

Péteri horgásztó elhelyezkedés

Péteri Gyömrő és Monor között helyezkedik el, Gyömrőtől kb 2km-re. A tó a falu határához nagyon közel található a főút jobb oldalán. Ez a tó nem keverendő össze a másik Péteri tóval, ami a Kiskunságban található, jóval nagyobb (Kiskunfélegyháza és Kistelek között), és nagy természeti jelentőséggel bír. A környezet nagyon kellemes, nagy nyárfák, füzek vannak a parton, nádas részek a tóban. A tó hosszúkás alakú és nem nagy. A tó környéke természetvédelmi terület. Van egy sziget is benne, ami szintén hosszúkás alakú. Horgászni még nem volt alkalmam benne. A tó kerítéssel körül van kerítve, a kerítés túloldalán hétvégiházas övezet van.
Péteri horgásztó 2
Az út hangja azért kicsit behallatszik még a tó túloldalán is.

Madárvilág

A tó szép természeti környezete érdekes madárvilágnak nyújt otthont. Sárgarigó, törpegém, kakkukk, fülemüle, tőkésréce könnyen meglátható meghallható a tó közvetlen környezetében. A tó mögött egy másik, nádassal jobban fedett, mocsarasabb tó is van.
Péteri horgásztó 3

Horgászat

A tóban fürdeni tilos. Horgászatra vonatkozó információk a büfénél érhetőek el. 5kg feletti halakat vissza kell dobni. Fekete sügérre, compóra és a koi színes halakra tilalom vonatkozik. Villantózni nem szabad. Sátorozni, bográcsozni, éjszaka horgászni is lehet a megfelelő díj befizetésével. A hivatalos honlap szerint a napijegy 3300 HUF, ifi napijegy 1700 HUF.

 Posted by at 9:29 de.