Tiszakécsei szabadstrand

 
Tiszakécsei szabadstrand

tiszakecske

Tiszakécsei szabadstrand megközelítése

A strand nem a várost átszelő főútvonalon helyezkedik el (Szolnok Kecskemét Kiskunfélegyháza Lakitelek Szentkirály közötti főút), a házak között kb 10 perc út kocsival attól. Szolnok Tiszajenő felől érkezve balra kell kanyarodni a központ környékén.

Tiszakécsei szabadstrand jellemzői

A Tiszakécskei szabadstrand az egyik legnagyobb a Tiszai szabadstrandok közül. Tiszakécske 11,526 lakosú kisváros Bács Kiskun megyében. A szabadstrand a városban található, annak közvetlen közelében. A szabadstrand közelében sok üdülőként hasznosított ház található, majd egy óriási fákkal árnyékolt parkoló következik, ahonnan megközelíthető a szabadstrand.

A strandrész lejtős részén nem találhatók növények, a fenti egyenes részen helyezkednek el a vendéglátó egységek. Nem számoltam, de sok van, nagy területen, úgy 15-20-ra tippelem a számukat, nagyrészt egy sorban helyezkednek el. Lent a parton nincs árnyék, ennek tudatában jó ötlet valamilyen eszköz (napernyő, sátor) helyszínre hozatala. Fent a vendéglátó egységek területén van árnyék, de nem biztos hogy egész idő alatt ott akarunk üldögélni. A partszakasz lejtős. A vírusok korában ha valaki nem a Balatonra vagy a Tisza tóra vágyik, itt azért nem jellemző az a fajra tömeg. Nyilván ez nem a Balaton vagy a Tisza tó, de azért elég kellemesen el lehet lenni, aki megelégszik az itteni lehetőségekkel. Az élő Tisza mellett még számos holtág van a környéken horgászni, csónakázni.
tiszakecske szabadstrand

Egyéb strandok, fürdők, vizek a környéken

Ha valamilyen okból a szabadstrand nem működne (pl nem megfelelő vízállás, vízminőség, etc) van még számos lehetőség a környéken, épített strand Tiszakécskén (Barack élményfürdő), Kerekdombon és Lakitelken, illetve van még jópár holtág, ezek inkább horgászati célokat szolgálnak, de lehet hogy fürdeni is lehet itt-ott (Tiszakécskén, Lakitelken, Tiszaalpáron, Nagyréven, Tiszaugon.)

 Posted by at 12:31 pm